6.10.07

Taiteiden yö, Tukholma

Taiteiden yö Tukholmassa on melkein kuin Suomessakin, mutta kaikki tapahtumat löytää saman katon alta, Suomi-instituutista. Funktio on kuitenkin sama: samalla kuin kulttuurinnälkäisimmät istuvat kuuntelemassa kehuttua monologi-performanssia, toiset seurustelevat tai tukholmaksi minglaavat, vanhojen ja uusien tuttujen kanssa. Ja joivat viiniä muovimukeista ja olutta suoraan tölkistä.
Vaikka kuulun jälkimmäiseen joukkioon, näin silti erinomaisen viihdyttävän Circo Aeron ja Tommy Tabermanin (vaikkakin vasta esityksensä jälkeen) sekä tietysti Tuomari Nurmion tangorock-konsertin. Ja oli kyllä ihan nimensä veroinen keikka, harmitti vain kun ei ollut tanssiseuraa. Maestro itsekin kehoitti useaan otteeseen yleisöä mukaan tanssimaan, mutta ruotsinsuomalaiset eivät ole tuntuneet perineen kantasuomalaisten tangogeeniä. Ehkä se on sittenkin ympäristödeterministinen. Hieno konsertti kuitenkin ja myöhemmin Tuomari tuli vielä samaan kulmakapakkaan jatkoille kuin oma porukkamme.

Oli jotenkin jännä olla ulkomailla suurkaupungissa, mutta silti olla suomalaisten ympäröimänä. Turvallista ja helppoa. Vaikken ollut tavannut seuraani aikaisemmin, joukossa oli silti monia tuttuja kasvoja: mukana oli peräti kolme uutistenlukijaa SVT:n suomenkielisistä uutisista. Loput porukasta olikin sitten sisuradiolaisia ja jopa minulta kysyttiin neljän eri henkilön toimesta halukkuudestani kertoa omasta tutkimusaiheestani radiossa! Tai sitten tästä bloggaamisesta... Ja minähän kertoisin tutkimuksestani kenelle vain, joka vaikuttaisi kiinnostuneelta.

Tunnisteet: , , ,