23.7.07

Suurkaupunkielämän ylistys

Ensimmäinen viikonloppu Tukholmassa tarjosi upeaa auringonpaistetta ja suurkaupungin mahdollisuuksia. Lauantai meni eteläamerikkalaisella kesäfestivaalilla yhdessä muiden latinojen kanssa, eli kansanmusiikkia ja -tansseja Perusta, Boliviasta, Equadorista... Vanhat reissumuistot palasivat taas mieleen, erityisesti kun pääsin melkein maistamaan Inca Kolaa, josta on sanottu "Looks like piss, tastes like bubble-gum", mutta mielikuva voitti tällä(kin) kertaa makuelämyksen.

Muitakin makuelämyksiä oli tarjolla: chorizoa, argentiinalaisia grilliherkkuja, chileläisiä piirakoita ja leivonnaisia, perulaista kanaa ja chevitzeä. Ja näiden melko turvallisten grillattujen herkkujen sijaan minäpä halusin cevicheä, sitruunamehun avulla kypsytettyä kalaa (ja tässä tapauksessa myös äyriäisiä), joten en kyennyt silloin joskus Perussa maistamaan suola-sokeriliuosdieettini takia. Välillä täytyy elää vaarallista elämää!, mutta enpä tullut tällä kertaa kipeäksi. No, toisaalta makuelämyskään ei ollut kovin erikoinen, tosin huomattavasti parempi kuin yritykseni itse valmistaa ko. ruokalajia suomalaisesta siiasta...
Chileläinen marenki-voitaikinaleivos sen sijaan oli hyvä, samoin seuralaiseltani maistama chorizo. Kaikki kunnia campingeille, mutta kehottaisin joskus maistamaan myös oikeaa makkaraa!